Codeacademy

code_academyOmul secolului 21 este o entitate ale cărei principale acțiuni sunt canalizate în jurul noilor tehnologii. Dependența de gadget-uri și aplicații nu mai este doar un moft, ci o necesitate. Programele sofisticate, platformele de e-learning, spațiile comerciale virtuale, toate acestea sunt elemente care ne înconjoară existența și de care ne-am putea lipsi cu greu, dacă am fi nevoiți, dintr-un motiv sau altul, să facem asta.

În spatele aerului acesta tehnic pe care îl respirăm clipă de clipă se află oameni, ca și noi. Însă valențele lor de programatori și sclipirile permanente le dau posibilitatea acestora de a crea tot felul de programe și softuri, indispensabile lumii în care trăim. Deși nu este la îndemâna oricui, programarea, și implicit codarea, sunt domenii care pot fi învățate. Cei care au un strop de ambiție și multă răbdare pot face asta prin intermediul platformei Codeacademy. Construită tot de către programatori, aceasta ne pune la dispoziție o serie de lecții gratuite, organizate într-un mod dinamic, astfel încât procesul învățării să fie cât se poate de prietenos.

Motivarea învățăceilor se face prin acordarea de insigne și puncte, simulând astfel atmosfera școlară, dar într-o manieră mai plăcută. Printre competențele obținute în urma absolvirii se numără crearea de site-uri HTML / CSS, crearea de aplicații ce au la bază limbajul JavaScript, trimiterea de mesaje prin tehnologia API sau crearea de pagini dinamice prin intermediul PHP.

Înscrierea la școala Codeacademy se poate face aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
FotoSketcher

A crea nu este la îndemâna oricărui muritor de rând. Talentul, când vine vorba de sculptură, muzică sau pictură, este...

Închide