Firebug

firebugMarele avantaj al omului modern este acela că poate găsi întotdeauna noi modalități de a-și face viața mai ușoară. Asta pentru că Internetul este plin de soluții, care mai de care mai interesante. Cei care sunt utilizatori de Mozilla Firefox și se ocupă de dezvoltarea paginilor web sunt puși de multe ori în dificultate, de tot felul de elemente care nu vor să stea la locurile lor. Pentru a remedia această problemă, o soluție la îndemâna ar fi instalarea lui Firebug, o extensie a browserului Mozilla care ne poate fi de mare folos la depanarea site-urilor pe care le construim sau a acelora pe care dorim să le remediem.

Ce putem face concret cu Firebug este să monitorizăm codul HTML sau CSS, să facem modificări asupra lui direct din browser pentru a vedea care sunt liniile de cod pe care trebuie să le schimbăm, să găsim un anume element, precum și fișierul unde acesta poate fi stilizat. Mai mult decât atât, cu ajutorul lui Firebug putem monitoriza timpul de încărcare sau de execuție a unei pagini web. Extensia conține și un debugger pentru limbajul JavaScript, iar orice execuție efectuată printr-un cod de JavaScript poate fi întreruptă, în punctul în care noi ne dorim, pentru a remedia anumite inconveniente apărute.

Principala utilitate a lui Firebug este aceea că ne scutește de mult timp pierdut și ne oferă soluțiile cele mai simple, dacă știm să căutăm unde trebuie. Extensia este gratuită și poate fi descărcată de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Motorola Moto G

America, țara tuturor posibilităților, este totodată și un loc al nereușitelor. Contrar așteptărilor unora dintre locuitorii celorlalte continente, americanii pot...

Închide