FontLab

font_labCâți dintre utilizatorii de Internet nu se simt oarecum ignorați, atunci când navighează pe un site, din cauza lipsei de interacțiune a acestuia cu clientul? Fie că nu stau elementele în pagină așa cum ne-am fi dorit, fie că suntem asaltați de publicitate în exces, fie că nu se încarcă destul de repede, avem destule motive să fim nemulțumiți de eficacitatea paginilor web. O altă rațiune pentru care site-urile nu arată tocmai bine, dar de care nu foarte mulți consumatori de Internet țin cont, sunt fonturile. Prea puțin variate și prea uitate de către web developeri, fonturile sunt totuși un aspect esențial al imaginii unui site.

Deși există nenumărate resurse de unde ne putem inspira atunci când căutam un anumit tip de font, avem totuși o problemă legată strict de limba română: diacriticele. Majoritatea fonturilor create de străini nu includ ”ă”, ”â”, ”î”, ”ș” sau ”ț”. Iar asta ne obligă cumva, din respect pentru limba română, fie să căutăm alte fonturi, cu o paletă mai largă de caractere, fie să alegem fontul care ne place, dar să-i adăugăm și literele alfabetului românesc care lipsesc.

Chiar dacă pare complicată, sarcina aceasta poate fi rezolvată cu ajutorul lui FontLab, un program care permite editarea caracterelor și adăugarea unora noi, pentru un anumit tip de font. Soft-ul nu este gratuit, însă reprezintă o necesitate pentru web-designerii care își respectă utilizatorii. A scrie corect este o obligație, nu o opțiune, iar a face un minimum de efort pentru asta cred că poate fi la îndemâna oricui.

Programul poate fi achiziționat de pe site-ul oficial al producătorului.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
VSO Media Player

Pe lângă teatru, competiții sportive sau cluburi, există un alt loc excelent de petrecere a timpului liber, și anume cinematograful....

Închide