Gadget-urile, prieteni sau dușmani

Spiritul practic al omului modern crește în fiecare zi, și odată cu el crește și dorința de a avea un maxim de confort cu un minim de efort. De aceea, fiecare dintre noi încercăm să ne facem viața mai ușoară cu orice preț, și de cele mai multe ori apelăm la gadget-uri.

Telefoane mobile, tablete, mp3-uri etc. – toate acestea sunt rețeta unei vieți normale a secolului 21. Nimic ieșit din comun să vezi pe cineva la metrou adâncit în lectură, ținând în mână un e-book de ultimă generație. Sau pe cineva care cântă la pian, folosind clapele virtuale ale iPhone-ului. Ori un proaspăt absolvent de belle-arte care desenează pe o tabletă ultima imagine creionată în visul de noaptea trecută.

Cât și cum ne influențează comportamentul aceste ustensile moderne? Probabil că destul de mult, în condițiile în care fiecare dintre noi avem cel puțin un telefon mobil, indiferent de vârsta pe care o avem. Și, cu siguranță, ne face mai comozi. Și poate chiar mai leneși. Faptul că există un instrument de lucru care poate îndeplini anumite sarcini în locul nostru poate avea și efecte de lungă durată cu caracter negativ.

De pildă, tastele cu care ne jucăm zi de zi și prin intermediul cărora transmitem mii de gânduri și idei sunt o modalitate desăvârșită de a-i face pe oameni să uite cum se scrie în mod tradițional, cu pixul pe hârtie. Poate părea o glumă nefondată, însă în câțiva ani aceasta va fi o reală problemă, în special pentru copii care se nasc ”cu mouse-ul în mână”.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Noul iPad Mini

Evenimentele cele mai așteptate sunt de multe ori cele mai mari dezamăgiri. Se spune că nu e bine să-ți faci...

Închide