Glympse

glympseNu lucrurile pozitive sunt acelea care îi trezesc pe oameni la realitate. De multe ori, este nevoie de un șoc puternic, care să ne facă să conștientizăm anumite lucruri sau situații, pentru a ne capacita întru totul. Povestea care a zguduit întreaga țară în urmă cu o săptămână și-a pus amprenta și în lumea aplicațiilor web, mulți dintre concetățenii noștri alegând să-și instaleze tot felul de soft-uri menite să detecteze locațiile unde se află. Lucru care, de ce să nu recunoaștem, ar fi fost necesar chiar dinaintea întâmplărilor neplăcute de care am avut parte.

Una dintre aplicațiile nu foarte cunoscute pe la noi, dar extrem de utilă, este și Glympse. Disponibilă gratuit și compatibilă atât cu telefoanele Android, cât și cu cele care funcționează cu sistemele de operare iOS, BlackBerry sau Windows Phone 7/8, aplicația este un fel de detectiv particular, angajat chiar de noi, cu ajutorul căreia putem să transmitem în timp real rudelor sau chiar prietenilor din rețelele sociale unde ne aflăm, precum și traseul pe care îl urmăm. Mai exact, Glympse este un fel de GPS portabil, care îi anunță pe cei din jur direcțiile în care alegem să mergem, pe durata unui timp stabilit de noi.

Instalarea aplicației este similară oricărei activități de acest gen, iar pentru punerea sa în funcțiune nu trebuie decât să ne conectăm la Internet, să activăm GPS-ul și să alegem prietenii sau rețeaua socială către care dorim să share-uim itinerariul pe care îl urmăm.

Cei care doresc să acceseze aplicația Glympse o pot face de pe site-ul oficial sau direct, de pe telefonul mobil.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Sony Xperia T2 Ultra

Dacă există o țară care poate fi modelul absolut pentru toate celelalte de pe mapamond aceea este, cu siguranță, Japonia....

Închide