Google Earth 7 Beta

Există oameni de tot felul, meserii variate și cunoștințe mai mult sau mai puțin limitate, pentru fiecare dintre noi. Dacă a fi bucătar, spre exemplu, nu neapărat profesionist, este aproape la îndemâna oricui, sunt meserii la care cu greu putem avea acces. Astronomia, ca știință, este probabil unul dintre domeniile care ne fascinează, dar a cărei deschidere către omul de rând tinde spre imposibil. Puțini sunt cei care ajung să se ocupe cu studiul galaxiilor și al Universului; și mai puțini sunt cei care au acces la imagini din acele locuri.

Iată că cei de la Google s-au gândit și la noi, muritorii de rând, dornici să aflăm cât mai multe despre corpurile cerești. Cu această ocazie au lansat versiunea Beta Google Earth 7, un program care ne transportă printr-o pleiadă de imagini 3D, atât de pe Pământ, cât și de pe Marte sau de pe Lună. Nu e o glumă, proiectul este susținut de NASA, ceea ce oferă credibilitate totală soft-ului, asta dacă mai era cineva care punea la îndoială cinstea celor de la Google.

Dincolo de partea de fantezie a soft-ului, acesta poate fi utilizat și pentru căutările zilnice, în special atunci când ne dăm cu capul de pereți încercând să găsim o anumită locație cu care nu suntem familiarizați. Noutatea programului, față de versiunile anterioare, o constituie faptul că permite vizualizarea 3D a peisajelor sau a clădirilor. De asemenea, Google Earth dispune și de un ghid turistic care ne poate îndrepta pașii spre numeroase atracții turistice.

Programul este gratuit și poate fi descărcat de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Microsoft Surface

Upgrade-urile permanente și îmbunătățirile constante ale celor de la Apple și Samsung nu îi pot lăsa indiferenți pe cei de...

Închide