Google

Tovarășul de nădejde al fiecăruia dintre noi, cei care utilizăm internetul aproape tot timpul este, cu siguranță, Google. Este acel amic care ne trece cu vederea toate greșelile de tastare și le corectează, în ideea de a găsi rezultatele așteptate de noi, cei prea grăbiți să scriem corect cuvântul căutat. Este dicționarul virtual (Google Translate) care ne face de multe ori viața mai ușoară, în încercările noastre de a transmite urări tututor prietenilor de pe rețelele de socializare în limba lor.

Este cel care stochează pentru noi documente (Google Drive), spre a ne putea bucura de ele fără întrebuințarea unor ustensile de memorare. Apoi, prietenul Google este agenda noastră virtuală (Google Calendar), care are grijă de programul nostru atunci când noi suntem prea ocupați să o facem.

Pentru că, asemeni proverbului, prietenul la nevoie se cunoaște, tot Google este acela care ne ghidează mereu (Google Maps) atunci când trebuie să mergem la o întâlnire într-o locație necunoscută sau să facem o mini-expediție în zone limitrofe ale orașului de rezidență. Și pentru că excursiile de orice natură sunt mai plăcute în compania cuiva, tot Google este acela care ne face rost de un partener, prin rețeaua sa socială (Google Plus).

Analizând tot ceea ce face Google pentru noi, fără niciun cost financiar, cel puțin la o primă vizualizare, putem să-i contrazicem pe toți acei sceptici care dau în cap internetului cu fel de fel de argumente, invocând vremurile trecute, când oamenii petreceau mai mult timp unii cu ceilalți, în detrimentului timpului petrecut cu computerul, căutând unde altundeva decât pe Google, fel de fel de informații mai mult sau mai puțin necesare, pentru ei înșiși sau pentru cei din jurul lor.

P.S. Am omis cu bună știință menționarea unor puncte forte ale Google, precum Chrome sau Picassa, pentru că au fost sau vor fi subiectul unor alte discuții, trecute sau viitoare.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Lansarea e-reader-ului Beagle

Rafturile pline ale bibliotecilor de cartier, mirosul îmbietor al timpului împietrit în paginile cărților tipărite cu zeci de ani în...

Închide