Inkscape

inkscapeCultivarea talentului este o datorie pentru toți oamenii de pe acest pământ. Indiferent dacă vorbim despre abilitățile muzicale, despre veleitățile în materie de pictură sau de mânuirea strungului. Fiecare dintre noi avem un talent și este o obligație să-l sporim și să-l oferim înzecit celor din jurul nostru. E drept că unele meserii depind mai mult de har, decât de efortul pe care noi îl depunem, însă nici în aceste cazuri nu poate exista progres fără muncă.

Spre exemplu, cei care sunt graficieni de meserie și se descurcă excelent cu creionul în mână sunt oarecum obligați, de vremurile în care trăim, să învețe să manevreze și mouse-ul. Pentru asta există programe specializate, unele dintre ele gratuite, care să-i ajute pe experții într-ale desenului să livreze produse digitale, utilizabile pe Internet. Unul dintre ele este Inkscape, un soft de editare grafică vectorială, ce poate fi descărcat fără niciun cost. Cei care sunt familiarizați cu deja celebrele Adobe Illustrator sau Corel Draw nu vor avea mari probleme în a mânui acest program. Iar ce ce sunt oarecum novici într-ale graficii vectoriale vor putea învăța, fără prea mare efort, să se descurce cu el, întrucât panoul de instrumente nu este atât de încâlcit, pe cât ar putea părea la prima vedere.

Inkscape este pus la dispoziție în regim open-source și se află într-un permanent proces de dezvoltare astfel încât, în câțiva ani, să poată concura cu brio celelalte programe similare, ce pot fi folosite doar contra-cost.

Cei care doresc să se familiarizeze cu tainele graficii vectoriale pot descărca gratuit Inkscape de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Xolo Q500

Dacă produsele provenite din China nu au tocmai cea mai bună faimă din lume, cele fabricate în India stau chiar...

Închide