iPhone 5S

iphone_5sUn colos precum Apple nu are nevoie de prea multe prezentări pentru a-și lăsa auditoriul cu gura căscată. Măcar dacă ținem cont de produsele lansate în ultimul deceniu, ne dăm seama de succesul uriaș pe care americanii l-au avut și continuă să-l aibă pe întreg mapamondul. Anunțate cu câteva luni în urmă, noile modele de smartphone-uri, 5C și 5S, au fost îndelung așteptate de către toți pasionații de produse Apple. Verva cu care au fost întâmpinate cele două lansări a fost concretizată și prin numărul uriaș de gadget-uri vândute, într-un timp extrem de scurt.

Dacă aruncăm o scurtă privire asupra oricăruia dintre cele două modele, vom înțelege entuziasmul cumpărătorilor din toată lumea, în ceea ce privește cele două dispozitive. Pentru că despre iPhone 5C am mai vorbit și cu altă ocazie, ne vom aținti privirea asupra modelului 5S.

Cu dimensiuni de 123.8 x 58.6 x 7.6 milimetri și o greutate de 112 grame, iPhone 5S dispune de un ecran capacitiv LCD backlit IPS de 4 inchi, cu o rezoluție de 640 x 1136 pixeli, precum și de un senzor de amprentă. De asemenea, telefonul este dotat cu o protecție a ecranului de tip Corning Gorilla Glass. Memoriei RAM DD3 de 1 GB i se alătură cei 16, 32 sau 64 GB ai memoriei interne. Opțiunile multiple în ceea ce privește memoria internă sunt cauzate de lipsa unui slot pentru card.

Sistemul de operare, clasic pentru toate modelele Apple, este iOS 7.0.1. Procesorul Dual-Core Cyclone de 1.3 GHz funcționează cu ajutorul unui chipset Apple A7. Rețelele de conectivitate disponibile pentru noul dispozitiv Apple sunt 2G, 3G, 4G, Wi-Fi și Bluetooth 4.0. Pe partea de transfer de date, iPhone 5S dispune de tehnologiile GPRS și EDGE.

Camera foto principală a fost updatată, față de modelele anterioare, beneficiind acum de 8 MP, care oferă o rezoluție maximă a fotografiilor de 3264 x 2448 pixeli. Camera frontală este și ea prezentă, cu cei 1.2 MP ai săi și o stabilizare avansată a imaginii. Noul model Apple poate înregistra concomitent imagini și videoclipuri HD, fiind dotat, de asemenea, cu funcția de detectare a feței, precum și cu opțiunea HDR. Calitatea de 1080p a videoclipurilor este asigurată de placa video PowerVR G6430.

Culorile în care poate fi achiziționat noul iPhone 5S sunt gri, alb și auriu. Prețul smartphone-ului diferă de la țară la țară, acesta fiind disponibil în România pentru suma de aproximativ 850 de euro.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
QR Code Generator

Varietatea acestei lumi este, probabil, și unul dintre secretele sale. Poate de aceea viețile noastre sunt atât de frumoase, pentru...

Închide