Keon și Peak

keon_peak_firefoxDacă producătorii de telefonie mobilă, precum Samsung sau Apple, ar lansa pe piață un produs care ar necesita îmbunătățiri, lumea criticilor ar fi cel puțin revoltată de lipsa de eficiență a dezvoltatorilor de la respectivele companii. Iată că cineva a venit totuși cu o astfel de idee, care nu pare să stârnească deloc blamul experților în domeniu.

Cei de la Mozilla se pregătesc să lanseze pe piață o propunere de nerefuzat pentru web developeri, aceea de a participa în mod direct la dezvoltarea a două telefoane inteligente abia scoase din fabrică. Smartphone-urile poartă numele de Keon și Peak, și sunt primele terminale care funcționează cu Firefox OS. Acesta este un sistem de operare nou, ce a fost construit în HTML 5. Telefoanele se adresează exclusiv celor cu deprinderi tehnologice avansate, care vor să contribuie la dezvoltarea sistemelor de funcționare ale celor două portabile.

Ca specificații tehnice, Keon dispune de un ecran de 3.5 inchi, un procesor Qualcomm Snapdragon S1 la 1 GHz, cameră de 3 MP și o baterie de 1580 mAh. Competitorul său, Peak, se poate lăuda cu caracteristici un pic mai performante, având un ecran de 4.3 inchi qHD, un procesor Snapdragon S4 Dual Core la 1.2 GHz, o cameră principală de 8 MP și una secundară de 2 MP, precum și o baterie de 1800 mAh.

Memoria internă este de 4 GB în cazul ambelor telefoane, iar cea RAM de 512 MB. De asemenea, ambele terminale funcționează în rețea 3G.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Alternative la Facebook

Conturile pe rețelele de socializare nu mai sunt doar o modă, ci și o necesitate. A te abona la platformele...

Închide