Licențe Windows Refurbished

licente_windows_refurbishedScepticismul secolului 21 este susținut de o mulțime de argumente, venite în special din partea celor care nu pot renunța la veșnicele prejudecăți. Chiar și domeniul IT se confruntă cu astfel de probleme, când vine vorba de produsele recondiționate. Totuși, cei de la Windows vor să schimbe cumva această perspectivă și să readucă în prim-plan calculatoarele la mâna a doua, printr-un program extrem de bine pus la punct, însă prea puțin cunoscut la noi în țară.

Campania se referă, în principal, la calculatoarele recondiționate care îndeplinesc anumite criterii, astfel încât posesorii lor să beneficieze de o licență Windows la un preț simbolic. Pentru a putea intra în programul celor de la Windows este nevoie de respectarea anumitor reguli, printre care se numără și: curățarea calculatorului, adăugarea unor componente lipsă, dacă este cazul, creșterea capacității memoriei RAM sau a memoriei interne, precum și curățarea soft-urilor sau a datelor existente. La capitolul ”așa nu”, cei care doresc să ia parte la program nu pot aduce nicio modificare procesorului, iar operațiunile de recondiționare trebuie să se desfășoare într-o manieră profesionistă și respectând regulile statului în care are loc procesul de ”renovare”.

În cadrul acestei campanii pot fi integrate doar calculatoarele care dețin deja un certificat de autenticitate Windows. În cazul firmelor care doresc să se înscrie acestei campanii, este bine de știut că există restricții în privința versiunii de Windows instalate, aceasta depinzând în totalitate de versiunea înscrisă pe certificatul de autenticitate existent. Restricția nu se aplică și în cazul persoanelor fizice.

De acest program pot beneficia și persoanele fizice, în aceleași condiții ca și firmele. Există și o categorie de licențe comercializate la un preț simbolic, care poartă denumirea de ”citizenship”, ce pot fi folosite doar de către anumite instituții sau categorii de persoane. Există trei categorii eligibile pentru acest program: utilizatorii care lucrează în mediul academic, organizațiile caritabile sau persoanele cu un statut special, a căror meserie se află în lista celor acceptate de către cei de la Windows.

Ca să detaliem un pic cele trei categorii, iată cine este, mai exact, eligibil pentru licențele ”citizenship”:

Utilizatorii din mediul academic:

– Instituțiile care activează în domeniul educației și care sunt acreditate ca instituție de învățământ superior, ca școală cu filieră vocațională sau ca și grădiniță.

– Birourile administrative ale unei instituții de învățământ, fie că sunt birouri regionale sau naționale, fie că sunt organizate exclusiv pentru scopuri administrative sau fac parte din grupuri guvernamentale, a căror principală sarcină este aceea de a oferi suport pentru instituțiile de învățământ.

– Muzeele de stat, al căror scop principal este unul educațional sau estetic, sau al căror personal prestează activități pe bază de voluntariat, ori dețin obiecte de patrimoniu pe care le expun publicului larg.

Persoanele din această categorie pot beneficia de următoarele versiuni de Windows: XP Professional sau 7 Professional.

Organizațiile caritabile:

– Cele care oferă ajutor pentru săraci.

– Cele care contribuie la promovarea educației, la îmbunătățirea bunăstării sociale sau la conservarea culturii.

– Cele care susțin conservarea sau refacerea mediului.

– Cele care promovează drepturilor omului.

– Cele care activează în domeniul înființării societății civile.

Persoanele din această categorie pot beneficia de următoarele versiuni de Windows: XP Professional, 7 Professional sau Office 2007.

Categoriile cu un statut special:

– Școlile educaționale din domeniul medical.

– Instituțiile de cercetare înființate de către Guvern la nivel local, național sau european.

– Inițiativele guvernamentale la nivel național sau regional.

– Bibliotecile publice care oferă servicii tuturor rezidenților dintr-o comunitate, fără niciun cost. Pot fi încasate taxe doar de la cetățeni aflați în afara regiunii sau taxe destinate altor servicii.

Persoanele din această categorie pot beneficia de următoarele versiuni de Windows: XP Professional, 7 Professional, Office Basic 2007 sau Office Home & Student 2007.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
EyePro

Avantajele traiului într-un secol înțesat de tehnologie sunt multiple. Evoluția medicinei, a electronicii, a instrumentelor utilizate de arhitecți sau chiar...

Închide