PrestaShop

prestashopTot mai mulți oameni de afaceri își orientează business-ul către mediul online. Asta și pentru faptul că românii au devenit mai maleabili în ceea ce privește sectorul de shopping pe Internet. Din acest motiv, numărul magazinelor virtuale a sporit considerabil în ultimii ani, nu doar în România, ci la nivel mondial. Pentru dezvoltatorii web, aceasta nu poate să fie decât o veste foarte bună, întrucât activitatea lor este una în continuă expansiune.

Printre platformele suport online, cu ajutorul cărora pot fi construite magazinele virtuale, se numără și PrestaShop, un CMS de tip e-commerce prin intermediul căruia magazinele online pot căpăta o interfață extrem de agreabilă, care să-i atragă și, totodată, să-i convingă pe clienți. Deși poate părea dificil de manevrat, la o primă vedere, panoul de administrare este oarecum intuitiv, astfel încât orice web designer sau programator, cu o minimă experiență, să îl poată customiza după bunul plac.

PrestaShop pune la dispoziție și o listă de module ce se pot dovedi extrem de utile, pentru buna funcționare a magazinului, precum posibilitatea efectuării de plăți online, crearea unei legături cu diverse rețele sociale sau setarea mai multor modalități de livrare a produselor. CMS-ul oferă și statistici în timp real cu privire la numărul de comenzi, la sumele încasate sau la clienții înscriși pe platformă.

PrestaShop este o soluție de tip e-commerce la care apelează un număr tot mai mare de dezvoltatori web. Poate că nu este cea mai bună de pe piață, sau cea mai sigură, dar se află cu siguranță în topul CMS-urilor de acest gen. Cei care doresc să descarce script-ul de instalare o pot face de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Blender

Când vine vorba de programele care implică anumite costuri materiale, multă lume apelează la alternativele gratuite, renunțând oarecum la anumite...

Închide