Xampp

xamppPasionații de programare sau cei care folosesc în mod uzual CMS-urile știu că, înainte de a-și lansa proiectele în mediul online, munca cea mai grea se face offline. Astfel, pentru a putea lucra ”în spate”, este nevoie de un server virtual, care să redea conținutul site-urilor noastre așa cum ar face-o un server adevărat.

Xampp este dintre variantele gratuite de soft-uri open-source și cross-platform, ce constă în care dispune de un server Apache, baze de date MySQL și interpretoare pentru PHP și Perl. Compatibilitatea sa cu o varietate de sisteme de operare îl face cu atât mai apreciat, Xampp rulând atât pe Windows și Mac OS X, cât și pe Linux sau Solaris.

Pentru varianta de Windows, opțiunile tehnice sunt următoarele: Apache 2.4.3, MySQL 5.5.27, PHP 5.4.6, phpMyAdmin 3.5.2.2, FileZilla FTP Server 0.9.4.1, Tomcat 7.0.30 și Control Panel 3.1.0.

Xampp poate fi descărcat de pe site-ul celor de la Apache Friends.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Samsung Galaxy Note 8

Competiția are întotdeauna părțile ei bune, mai ales când rezultatele întrecerii se concretizează în progrese vizibile. Poate mai mult decât...

Închide